Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Maalausta

Sähkömiehen kanssa palaveeraminen ei mennyt taaskaan niinko olin suunnitellu. Olin varma, että saadaan nyt valittua ledvalot mut toisin taas kävi. Eli etsintä jatkuu. Sähkömiehellä oli yks ihan ok malli mukana ja suht hyvän hintanenkin mutta (ja iso mutta) sen kehys oli valkoinen. Me haluttais teräksinen kehys. Täytyy silti vakavasti miettiä josko voitais ottaa valkoset. Ohan se valkonenki ihan ok. Tää ei olis näin vaikeeta valita niitä hiton ledejä mutko niiden täytyy olla sellasia mitkä ei tarvi kauheen paljoo upotussyvyyttä ja joiden tehot riittää valasemaan korkeelta. Ja sit täytyis vielä olla kääntyviä. Eli monta asiaa pitää ottaa huomioon. Äääääääääääääääää pää sekoo.

Täsä tää valkokehyksinen led alasvalo. Mietitään, mietitään...
Talolla tänään edisty hyvin lattialämmitysputkien peittäminen. Kaksi raksamiestä oli kaheksan tuntia talolla. Kattelin hetken ko ne teki työtään ja kelailin, että työergonomia oli jossai aivan muualla. Selkäkyyryssä ne levitti sitä kuraa putkien päälle. Kysyinkin, että onko päivän jälkeen selkä kipee. Ja vastauksen voi arvata - on.

Siinä ruokailuhuone ja olohuone
Mää olin talol tänään monta tuntia. Aluksi revin kellarikerroksesta kattolistoja pois. Sekin meinas jo tuottaa mulle joissakin kohdissa ongelmia ko listat oli niin piukassa mutta selvisin. Kellarissa on tällä hetkellä puunväriset paneelit ja nyt ne saa valkosen maalipinnan. Mä olen ne lupautunut maalaamaan. Ajattelin, että saan siihen päälle suoraan vetää maalin ja valmista olis, mutta ajattelin väärin. Toinen raksamies valotti asiaa, että ensin täytyy hioa hiekkapaperilla paneelista lakkapinta pois ja sitten maalin voi vasta vetää päälle. Kyllä meinas välillä usko loppua siinä hioessa mut selvisin siitäkin. Maalaus oli kivaa hommaa. Mutta niska- hartiaseutu siinä kipeeksi tulee helposti, ku koko ajan käsi on ylhäällä. Sain maalattua tänään kodinhoitohuoneen katon kahteen otteeseen. Huomenna näkee, että pitääkö vielä vetää kolmas kerros. Tää oli eka kerta ko maalasin yhtään mitään ja hiuka pelottaa millanen jälki tuli. Onneks kellarissa on vähä pimeempää :D Eli siis huomenna jatkuu hiominen ja maalaus. Huomenna on vika lomapäivä. Perjantaina sitten töihin. Sain mä sentään jotakin talolla aikaseksi lomalla.

Paneelit ennen maalipintaa (todellisuudessa paljon tummemmat)

Valkosta kattomaalia

Paneelit yhden maalikerroksen jälkeen

Maalasin myös itsenikin :D


Tänään ei vielä päästykään tasottelee enon kaa keittiön seiniä, koska sieltä uupu vielä parista seinästä levyt. Raksamiehet unohti tänään laittaa ne. Toivottavasti huomenna saatais aloittaa sitten tasotus. Tänään purkuryhmärämä tuli tekee loput purkutyöt. Saas nähdä millases kunnos talo on huomenna. Huomiseen siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti