Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Puheluita ja paljon pölyä

Maanantaina soitin heti aamusta sille puustellin äijälle ja keskusteltii niistä kaapeista, että mitä niiden kanssa oikeen tehdään. Siinä sitten monen puhelun jälkeen lopputulos oli se, että kaapit tulivat talolle. Ne on nyt säilytyksessä kolmessa eri huoneessa. Ei oltais haluttu niitä sinne mutta minkäs teet, kun raksamies sanoo, että kyllä ne sinne voi tuoda. No nyt on sit siellä ja pysyy.

Maanantaina oli myös puhetta siitä terassilla olevasta järkyttävästä roskakasasta. Osittain puhelu on auttanut, koska sieltä oli viety varmaan yksi peräkärryllinen roskaa pois. Tosin edelleen terassi on aivan törkeen näkönen.

Juttelin myös maanantaina talolla ollessani meen yhden remonttiäijän kanssa niistä kastuneista levyistä. Hänen mukaansa ne voidaan laittaa lattiaan. Ne saa rauhassa siinä kuivahtaa, koska hetkeen ei ole tulossa mitään levyjen päälle. Mä olin ja olen edelleen erimieltä mutta toisaalta mä en ymmärrä tuon taivaallista remontoinnista. Ehkä tämän rempan jälkeen jo jotakin ymmärrän.

Tästä koko remontista vastaa puustelli ja olen aika pettynyt, koska puustellinäijä lupas ottaa meihin vielä yhteyttä ennenkun hän jää lomalle. Eli keskiviikkona hänen piti soittaa ja kysellä vielä onko kaikki talolla ok - ikinä ei soittoa kuulunut. Mä en ymmärrä miten joku voi tehdä noin, koska kyse on remonttityömaasta jossa on melkeen kaikki asiat ollut päi mäntyä vähän väliä. Jos itse vastaisin samanmoisesta työstä niin luulen, että haluisin tietää misä mennään. Että otti päähän. Hän kyllä sanoi aiemmin, että vaikka hän on lomalla niin saadaan ottaa häneen silti yhteyttä. Mutta olis ollu kivempi keskustel asioista vielä, kun hän oli töissä. Mut ei ni ei.

Jottei menis taas aivan raivoomiseksi niin siirrytään mukavempiin asioihin. Elikäs tällä viikolla laatottaja sai laatoitettua keittion, JES! Eilen käytiin kaverin ja hänen poikaystävänsä kanssa katsastamassa laatoitus ja laatta näyttää tosi mageelta. Vielä tosin saumat puuttuvat. Tein myös eilen pientä tuhoa talolla ollessani :D Astuin märkään laastiin vaikka laatoittaja oli laittanut merkit mihkä ei saa mennä. Hieno kengänkuva jäi lattiaan, onneksi kaverin poikaystävä on alan ammattilainen ja paikkas mun jäljen.

Hups!



Siinä se laatta ny on, tosin ilman saumoja ja ihan likaisena

Tänään mä skippasin Porin Jazzit ja menin enon kanssa talolle hiomaan ja pohjamaalaamaan keittiön seiniä. Meen olis tarkotus nyt viikonlopun aikana saada keittiön seinät maalattua. Hiominen oli kyllä aika hommaa. Onneksi enolla oli hiomakone niin meni aika nopeeta hiomiset mutta kauhee pöly siitä tulee. Aluksi hion ilman hengityssuojaa mutta heti alko aivastuttaa ja nenä meni tukkoon. Ei siinä muu auttanut, kun lähtee hakee kaupasta hengityssuojia. Niiden avulla hiominen oli ihan jees hommaa. Huomenna mennään enon kans talolle yhdeksän aikaa aamulla. Katsotaan tarviiko vielä seiniä tasotella. Toivottavasti saatais vaan suoraan vetää maalia seiniin.

Tässä vasta ollaan aloittamassa (huomaa vielä niin puhdas paita) Tuo kuonokoppa oli oiva juttu tosa hommas!

Ny tulee tasasta jälkeä. Eno käytti hiomakonetta, kun mä en sit loppujen lopuksi oikeen haltsannu sitä :D Sain mä silti jotakin hiottua ilman konettakin :D Kone oli kyl silti paljon tehokkaampi!


Oliko meillä sittenkin valkoset laatat? Hitto sitä pölyä tuli ja paljon! Imurille riitti hommia.

Remontointi on sitten sottasta hommaa!

Maalaus on kivaa hommaa. Keittiön seinät saa uuden värin pintaan, jippii! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti