Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

torstai 5. joulukuuta 2013

Kaverit :)

Eilen soitin lasiliikkeen miehille ja he tulivat mittaamaan lasit kaiteita varten. Kuulemma lasit ovat jo valmiit ensiviikolla. Mä olin hieman ihmeissäni, koska luulin, että niissä kestäis kauemmin. Mutta hyvä, jos ne on jo ensiviikolla valmiit! Sovittiin, että soitan heille, kunhan raksamies on saanut yläkertaan menevän portaikon listoituksen valmiiksi. Sovittiin myös, että he asentavat samalla saunan lasioven, joten saunanlauteet pitää myös saada ensin asennettua saunaan ennen lasioven asennusta. Eli katsotaan nyt koska oikein saadaan lasit paikoilleen kaiteisiin. Toivottavasti pian!

Eilen Petri ja hänen isä käsittelivät loput saunanlauteet parafiiniöljyllä. Nyt on siis kaikki käsitelty. Kyllä siinä oli hommaa ja aikaa vei. Taisi mennä meen saunan lauteisiin kolme parafiiniöljy pulloa.

Parafiiniöljy saunanlauteita varten
Mä asensin eilen vaatehuoneen laminaatin loppuun. Tai toisaalta ensin purin aiemmin asentamani laminaatin osittain pois, koska osa laminaatista oli huonoja. Korvasin ne paremmilla laminaateilla, koska laminaattia jäi yli. Aluksi  luultiin, ettei sitä jää ylimääräistä, joten ajateltiin laittaa kaikki kolhiintuneet laminaatit vaatehuoneeseen, koska sieltä ne ei olis näkyny niin hyvin. Mutta nyt tietysti vaihdettiin ne, koska laminaattia jäi yli. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, koska en olis ikinä uskonu, että osaan asentaa laminaatin :D Ja mun piti vielä käyttää semmosta käsisahaa vai mikä lie. Ihme, etten sahannu sormeeni. Nyt voin ylpeenä tepastella vaatehuoneessa ja ajatella, että IHAN ITE asensin. JEE!

Eilen rosteriputkien asentaja soitti ja kertoi tulevansa käymään talolla selvittämässä mun kanssa laskutusasiaa. Hänellä oli mennyt putkien asentamisessa enemmän työtunteja, mitä aluksi oli ajatellut, joten lisämaksua on odotettavissa.

Mulle tuli eilen niin kauhee ahdistus, kun oltiin illalla talolla. Ehkä olin vaan niin väsynyt ja poikki ja stressaantunut. En tie. Mut kamala olo kuitenkin oli. Jotenkin alko todellisuus iskee vasten kasvoja; että miten paljon on vielä remontoitavaa jäljellä ja tässä loppuu aika kesken. Tarkoitus olisi muuttaa tämän vuoden puolella, joten ei tässä montaa viikkoa ole enää aikaa. Ja siksi tämän vuoden puolella, koska mun pikkuveljen pitäisi muuttaa tähän vuokra-asuntoon, koska hänen vuokra-asunnossaan alkaa putkiremontti tammikuussa. Kolmisteen me ei oikein tässä pienessä asunnossa voida asua :D ja tietysti noi koiratkin olis viel.. Eli tämä kaikki sai aikaan suuren ahdistuksen.. niin ja sitten oli vielä semmoinen turhautuneisuus siitä, että mä voisin tehdä vaikka mitä talolla jos vaan OSAISIN, mutko hitto vie, en osaa!!!!! Voisin niin laittaa niitä kattopaneeleita kattoon, jos vaan osaisin.. koska eno pääsee niin harvoin talolle hommiin ja sen takia mikään ei tunnu valmistuvan tämän vuoden puolella :( hitto vie. Mutta täytyy vaan nostaa pää pystyyn ja ajatella, että kaikki järjestyy. Välillä vaan on hieman hankalaa ajatella positiivisesti.

Tänään menin aikaisin aamulla talolle hommiin. Tein hiomis- ja maalaushommia. Sitten rosteriputkien asentaja kävi talolla keskustelemassa loppusummasta. Ihan hyvin meni se palaveri, onneksi. Palaverin jälkeen lähdin kaverin kanssa lounaalla käymään. Lounaan jälkeen mun yks kaveri tuli auttamaan talolle. Ihanaa, kun hän tarjoutui avuksi. Hänestä oli paljon apua, kiitos! Hän tuli talolle suoraan koulunpenkiltä raksakuteet päällä, hän opiskelee sisustajaksi. Hän laittoi kellariin menevään portaikkoon akryllimassan. Mä toimin virallisena rakennusvalvojana, eli höpötin vaan kaikkea turhaa. Musta oli niin kiva, kun joku oli mun kanssa talolla, ei tarvinnut yksin olla :)

Kaverilla oli joku yli ihana pipo päässä :) 


Siinä laitetaan hyvin keskittyneesti akryllimassaa portaikkoon :)

Iloinen, virallinen rakennusvaloja seurasi tiiviisti kaverin puuhia.

Akryllimassa. Huomenna täytyis sitten maalata. Katsotaan miltä lopputulos näyttää :)

Kun pääsin kotiin talolta, niin Petri soitti töistä, että nyt täytyis mennä takaisin talolle, koska Puustellista tuodaan jotakin tavaraa. Mietin hetken, että mitä sieltä nyt vielä tulee mutta sitten muistin, että keittiön yksi kaapinovi on väärän sävyinen eli se toimitetaan nyt. Ei siinä muu auttanut, kun hypätä takaisin autonrattiin ja talolle.

Tämmötteet paketit tuli

Huomenna sitten töihin aamuvuoroon. Katsotaan, josko töiden jälkeen menisin talolle maalailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti