Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Eläinlääkäriasema Veter Tampere

Nyt on sitten Tampereella käyty ja saatu paljon informaatiota koiran sytostaatihoidoista. Ensinnäkin eläinlääkäri oli aivan ihana. Hän kuunteli meitä ja vastaili kaikkiin kysymyksiimme. Kiire hänellä ei ollut mihinkään. Eläinlääkäriaseman tilat olivat myös viihtyisät. 





Tassu miettii hyppäiskö tohon mageen väriselle sohvalle
Eläinlääkäri tutki Tassua. Tassusta otettiin keuhkokuva, jossa ei näkynyt mitään poikkeavaa. Maksa, perna ja vatsaontelo ultrattiin. Pernassa oli nähtävissä suurentuneita imusoluja. Tassusta otettiin myös kalsium verinäyte. Siitä tulos saadaan huomenna. Jos arvo on koholla, viittaa se ilmeisesti pahanlaatuiseen lymfoomaan, johon hoidot tehoavat huonommin. 


Tassu oli hyvin reipas potilas, ei pelännyt juurikaan :))  Eläinlääkäri olisi aloittanut Tassulle sytostaattihoidot jo tänään mutta meidän pitää vielä miettiä, mitä tehdään. Nimittäin hoidot kestävät puoli vuotta ja puolen vuoden aikana sytostaattihoitokertoja on 12. Hoidot tulevat maksamaan yhteensä noin 3000-4000 euroa. Hoitojen aikana koirasta on seurattava veriarvoja ja lämpöä. Koira saattaa mennä hoidoista huonoon kuntoon. Aina hoitojen jälkeen on pari päivää oltava tarkkana koiran eritteiden kanssa, eli jos koira ripuloi/oksentaa sisälle täytyy siivoominen suorittaa hanskat kädessä. Hoito ei kuitenkaan välttämättä paranna koiraa, vain 5% parantuu. Eläinlääkärin mukaan koira saattaa elää 1-2 vuotta pidempään hoitojen ansioista. Nämä tietysti ovat suuntaa antavia mutta näitä hyvä miettiä. Lymfooma usein myös uusiutuu...


Tässä siis meille paljon miettimistä. Eläinlääkärin mielestä hoito olisi hyvä aloittaa mahdollisimman pian, koska Tassu on vielä niin hyvässä kunnossa. Huomenna eläinlääkäri soittaa mulle verikokeen tuloksista ja meidän pitäisi silloin tietää, mitä tehdään Tassun kanssa. Tassu on tosiaan tällä hetkellä melko hyvässä kunnossa, on suht pirteä ja iloinen oma itsensä mutta sen vointi voi muuttua äkisti. Tassulle on ilmestynyt jonkin verran ruokahaluttomuutta ja veden juonti on lisääntynyt. Eläinlääkärissä Tassu jo mamman vesimukista hienosti vettä, kaksi mukia meni hetkessä.

Illalla Tassulla oli vielä treffit nartun kanssa. Tassulla riitti virtaa niin paljon, että astutus onnistui. Nyt kaikki miettii, miksi astutettiin vaikka perjantaina tehtiin siemennys. Noh, siksi, koska silloin taisi olla liian aikaista, nartulla ei ollut vielä sopivat päivät. Mutta nyt näytti olevan :) 

Tassu makaa nyt tyytyväisenä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti