Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Koiran suonensisäinen nesteytys

Tassu oli eilen aamulla kaikkea muuta kuin normaali oma itsensa. Oltiin huolisamme siitä. Sille ei maistunut mikään, ei edes marenki, josta se tykkää aivan mielettömästi. Se ei myöskään juonut, mikä huolestettu paljon. Soitin Tampereelle Tassua hoitavalle eläinlääkärille. Hän kehoitti ottamaan Tassusta lämmön, otin, ei ollut lämpöä. Eläinlääkärin mielestä Tassulla saattaisi olla jokin tulehdus, koska vointi mennyt äkkiä huonoksi. Eläinääkrin mukaan olisi ollut hyvä, jos olisin lähtenyt Tassun kanssa Tampereelle suonensisäiseen antibiootti tiputukseen tai vaihtoehtoisesti olisin mennyt tänne johonkin eläinlääkäriin.

Mä kuitenkin tein sen päätöksen, etten lähde mihinkään, vaan seurailen Tassun vointia. Kysyin myös eläinlääkäriltä neuvoja koiran nesteytykseen, koska meillä siihen mahdollisuus. Hieman epäröiden hän antoi ohjeet. Ja niinpä tuumasta toimeen. Petri tuli kanyloimaan Tassun ja aloittamaan nesteytyksen. Tiputettiin Tassulle eilisen päivän aikana litran nesteitä suonensisäisesti. Heti ensimmäisen pussin jälkeen sen vointi alkoi kohentumaan. Se söi jopa maksalaatikkoa.






Tassu oli hienosti paikoillaan tiputuksen ajan. Oikeastaan nukkui melkein koko sen ajan. Voi pikkuista <3 Yhden 500ml keittosuolapussin tiputus kesti noin 3-4h. Et aika pitkän ajan se joutu paikoillaan olemaan. Ja mä vahtimaan sitä :D Illalla, kun tiputin sille toisen pussin, niin sen kanssa oli hieman hankalempaa, nimittäin Tassulla oli vatsa ihan sekaisin. Vähän väliä kävin sen kanssa ulkona. Mä toimin Tassun tippatelineenä x) Naapureilla oli varmasti hauska seurata, että mitä mä oikein touhuun ton koiran kanssa!!

Yö Tassun kanssa meni valvoessa... Se ramppas vähän väliä pihalla ripuloimassa. Nukuin varmaan yhteensä pari tuntia viime yönä. Onneksi tänäänkin vapaapäivä. Toivottavasti sen vatsa nyt rauhottuisi. Sytostaattihoidon haittavaikutuksena on just toi ripuli.

Tänään Tassun vointi on ollut parempi kuin eilen. Aamusti se tuli kirputtamaan mun peittoa (se kertoo, että on melkein jo oma itsensä) ... Päätettiin silti vielä nesteyttää sitä, koska ruoka sille ei edelleenkään oikein maistu. Ja koska se on ripuloinut monta kertaa viime yönä, niin nestettä se tarvitsee. Petri laittoi Tassulle taas tipan, koska mä otin Tassulta yöksi kanyylin pois. Kanyyli on nimittäin melko suuri infektioportti. Tassu on nyt herkempi infektioille ton sytostaattihoidon takia.






Niinkun kuvista näkyy, hain tänään Manun takaisin kotiin ja voi veljet, se on kiinni Tassussa kun iilimato :D Ihmettelee, mitä Tassulle oikein tehdään. Tassu on ihmeen rauhallinen, kun sille laitetaan kanyyli. Ihan, kuin se tietäis, että olo helpottaa, kun saa nestettä. Yleensä se ei nimittäin anna oikein tassuihinsa edes koskea. Tai ei ainakaan tykkää siitä yhtään! ... Eläinlääkäri kysy multa eilen puhelimessa, että ollaanko ikinä kanyloitu koiria. Sanoin, ettei olla. Hyvin se näyttää Petriltä silti sujuvan. Sai eilen sekä tänään kerta heitolla Tassulle kanyylin.



Siinä Tassu nyt sitten taas on letkun päässä jokusen tunnin. Petri lähtee tänään Tallinnaan kaverinsa kanssa ja mua vähän kauhistuttaa jäädä yksin ton Tassun kanssa. Toivotaan, että sen vointi tosta kohenee ja se antaa mun nukkua ensi yönä, koska mulla on lauantaina aamuvuoro, samoin sunnuntaina.


Onneksi mun ei yksin tarvi vahtia Tassua, vaan Manu hoitaa hyvin myös sen homman <3 <3 <3 <3

2 kommenttia:

  1. Voi että toi Tassu on sulonen tapaus. Ihan sydän pakahtuu.<3 Toivottavasti sen olo helpottaisi pian!!

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä <3 toivotaan parasta!!

    VastaaPoista