Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Remonttia ja flunssaa

Maanantaina mentiin talolle ysin aikaa aamusti enon ja Petrin kanssa. Meidän piti vain hakea peräkärry ja lähtee listaostoksille mutta sähkömies tuli talolle, joten ei päästykään heti lähtemään. Sähkömis yritti varmaan tunnin verran kytkeä keskikerroksen porrasvaloja mutta ei saanut niitä kytkettyä. En tiedä sitten mistä oikein kiikasti, ettei saanut. Hän jatkoi matkaa toiseen paikkaan ja me päästiin hakemaan listaa. Listan haku reissu kesti melkeen pari tuntia, koska liikkeissä oli ruuhkaa. Käytiin takaisin tulo matkalla hakemassa myös lounasta.

Yläkertaan menevät portaat

Sähkäri sai joko alimmat valot toimimaan tai sitten noi ylimmät muttei kaikkia yhtäaikaa :D

Katto-, ikkuna- ja jalkalistaa haettiin lisää

Se on tammikuu ja raksalla pizza vaihtunut salaattiin. 

Kun päästiin talolle, Petrin isä ja raksamies oli hommissa. He laittoivat pesuhuoneen listaa paikoilleen. Se tuotti päänvaivaa, koska tosiaan saunan lasiovi on niin korkealla, ettei tavallinen lista mahtunut siihen. Päädyttiin laittamaan valkoinen alumiinilista. Kun lista oli paikoillaan, se näytti aivan hirveältä. Mä soitin jo lasiliikkeeseen, että eikö lasia voisi hieman lyhentää, jotta saataisiin normaali lista. Lasiliikkeen työntekijän vastaus oli, ettei karkaistua lasia voi lyhentää. Hän sanoi ottaneensa paikoilla olleet listat pois, kun kävivät asentamassa lasioven. Voi ny sentään!! Olisivat laittaneet oven hieman alemmas ja antaneet puulistojen olla paikoillaan. Työntekijän mukaan saunan oviaukossa ei yleensä ole listoja, koska tilaa jää vain noin 6-7mm, ettei löyly karkaa. Hitto, että olin kiukkunen. Mutta eipä voi mitään. Alemmas ovea ei kyllä enää lasketa, koska muuten kaakeliin jää reiät näkyviin. Täytyy keksiä jotain. Mutta hanakaa on.

Valkoinen alumiinilista pesuohuoneessa, yök

Tohon oviaukkoon ei normaalia listaa saa mitenkään mahtumaan. Mietittiin pelkän massan vetämistä mutta laatoittaja on jättänyt aivan kamalan ison raon. En tiedä, miten tosta saisi siistin.

Eno hääräs talolla listoitusten parissa.

Pikkumakkarin ikkunat listoitettu



Kodinhoitohuoneen kulmalistoiksi valittiin puulistat.


Ihme ja kumma, meen sähkömieskin tuli kuin tulikin talolle vielä takaisin myöhemmin päivällä. Hän asensi alakertaan menevien portaiden lednauhoja. Ja arvatkaas vaan, ei saatu niitä toimimaan. Pari nauhaa sytty mutta se kun ei riitä.



Lopputulos 

Sähkömies laittoi myös saunan kiukaan toimintakuntoon. JES, kohta pääsee saunomaan.

Kiukaan ohjauskeskus laitettiin pukuhuoneeseen. Täytyy opetella käyttämään :D

Putkimies ilmestyi myös talolle kolmen jälkeen päivällä. Hän Laittoi kodinhoitohuoneen hanan paikoilleen.

Kodinhoitohuoneen hana

Mitäs minä ja Petri sitten häärättiin talolla. Noh, Petri vähän siivoili yläkerran vessaa ja haki lednauhaa keittiöön. Minä tupsuttelin valkoisella maalilla piiloon naulanreikiä listoista. Siinä on aikas homma mutta kyllä se sen arvoista on. Listoista tulee paljon nätimmät. Lähdettiin talolta vasta puoli kuusi illalla.

Eilen mun piti mennä talolle mutta mulla nousi lämpö. Harvoin mulla nousee mutta nyt olen kipeänä niin ahertanut tuolla talolla, että elimistö halus varmaankin mun hieman himmaavan. Petri meni talolle isänsä ja raksamiehen kanssa. Putkimies oli myös käynyt talolla. Hän laittoi saunaan hanan.

Eilen illalla Petri lähetti jääkaapista sähköpostia. Katsotaan, kuinka käy. Meneekö takuuseen. Toivottavasti.

Tänään mulla on lepopäivä vielä. Jos lauantaiksi tervehtyisin ja pääsisin töihin. Eikö tunnollinen työntekijä sairastakin vapaapäivinäään ;D hehehe ... Petri lähti talolle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti