Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

torstai 10. lokakuuta 2013

Keskiviikko ja torstai

Eilen oli meillä kummallakin vapaapäivä. Oltiin koko päivä menossa sinne sun tänne talo asioiden takia. Eka käytiin aamulla talolla katsomassa olisko sähkömies paikalla. No. eihän hän ollut, joten soitettiin hänelle ja sovittiin, että nähdään myöhemmin
talolla. Jutskattiin hetki raksaäijän kanssa ja hän tiesi sanoa, että kaivon kanssa on uusi ongelma. Eli kaivon jotakin osaa odotettiin Tanskasta ja nyt osa on tullut mutta vissiin kaivo on väärä. En nyt sit tie, aika kummalliselta kuullostaa?!! Tämän tiedon jälkeen lähdettiin hakemaan Ulvilan sähkökalusteesta lednauhat kellarin portaikkoon (10 metriä) + muuntaja + jotku ihme liittimet. Siellä liikkeessä on kyllä niin mahtava henkilökunta, tosi lepposia ja ihania ihmisiä.

Led-nauhat + muut härpäkkeet
Ulvilan sähkökalusteesta lähdettyämme soitin sähkärille ja hän olikin jo talolla. Sähkäri anto mun tehtäväksi leikellä led-nauhat portaikkoon sopiviksi palasiksi ja pätkimisen jälkeen yhdistää noi puna/mustat liitospalaset lednauhoihin. Kuulemma oli semmosta pientä näperrys hommaa, johon mun sormet olivat parammat, kun hänen :D Jutskattiin hetkin sähkärin kanssa ja sitten hänen täytyikin jo jatkaa matkaa. Oltiin hieman hämillämme, koska me todellakin nyt tarvittais häntä talolla, koska 22.10 lähestyy. Hän on niin kiireinen, monta rautaa tulessa. Sanottiin eilen hänelle, että talon pitäisi kohta olla valmis ja hän oli sitä mieltä, että saisi kaikki sähkötyöt tehtyä tohon kyseiseen päivään mennessä. Lupasi tulla huomenna (torstaina) talolla käymään.

Sitten käytiin katsastamassa rosteriputket + käsinoja lasikaiteita varten. Niiden toimitus ei ehdi 22.10 vaan menee joku pari - kolme viikkoa pidemmälle. Ja saas nähdä miten ne nyt saa kiinnitettyä siihen portaikkoon. Kait niistä ihan hyvät sit tulee. Pääasia on se, että ne pysyy, ettei tule lasit alas ryminällä. Varmasti ammattilaiset hommansa osaa.

Sitten käytiin vielä sopimassa saunalauteet uusiksi. Elikäs ihan viime tipassa päätettiin yhtäkkiä vaihtaa saunalauteet toisiin. Päätös tuli siitä, kun nähtiin liikkeessä magnoliasta tehdyt lauteet. Nyt meille on tulossa koko sauna siitä magnoliasta. Se on kyllä niin mageeta. Ootan innolla miltä lauteet tulee näyttää, ko niistä ei ikinä tiedä, koska magnolia on niin kirjavaa. Toivotaan, että hyvät! Saatiin vielä samaan hintaan magnolia lauteet ko mitä thermohaapa lauteet ois ollu. JES. kerranki niin päin! Hieman fiksausta vaan pitää tehdä toisen lauteen kanssa, koska sitä laudepuuta ei ollu riittävän pitkänä, mitä meen saunaan tarvittais. Jäi uupumaan joku 10-15cm. Katsotaan miten saunalauteiden tekijä saa korjattua sen raon.

Käytiin myös eilen parissa sisustusliikkeessä katselemassa ja kiertelemässä. Ja tottahan kai molemmista liikkeistä jäi käteen jotain:

GANT home
Rakastan pinkkiä väriä ja haluan sitä johkin talon tilaan. Nyt päätin, että se tila on yläkerran wc. Petrillekin se kävi, kun pitkään suostuttelin. Pinkin kaveriksi tietysti sopi hyvin tumman harmaa, ettei vaan ole liikaa pinkkiä ;D

GANT home
Nämä ihanuudet pääsee alakerran vessaan. Sinne siis vähän hillitympää värimaailmaa. Kyllä oli vaikea valita niistä kaikista ihanista gantin pyyhkeistä. Olisin voinu ottaa kaikki. Mutta joku raja pitää vetää! On ihana fiilistellä sisustustavaroilla, kun remontti ressaa. Kunpa talo olis pian valmis ja pääsis ripustaa nämä vessaan! Sitä päivää odotellessa.

Tänään käytiin aamupäivällä talolla ja kappas vaan siellä ei ollut ketään. Ei raksamiehiä, ei sähkäriä. Sähkärin ainakin olisi pitänyt olla, koska hänen piti laittaa porrasvalot paikoilleen. ARGH!!

Sovittiin tänään Puustellin äijän kanssa tapaaminen keskiviikoksi. Silloin pitäisi olla enää viikko aikaa siihen, että talo on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti