Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Laminaatin laittoa

Venailin tänään säkömiestä talolle ysiksi mutta hän saapuikin vasta kymmeneltä. Oli hukannut autonsa avaimet ja siksi oli niin paljon myöhässä. Hän toi talolle pistorasiat ja rasiat näytti aivan erilaisilta mitä oltiin valittu. Ne oli ihan hervottomia mötiköitä. Tultiin siihen tulokseen, että upotetaan ne. Paljon parempi niin. Katottiin pistorasioiden paikat ja vedettiin antennihjohdot.

Tapaamisen jälkeen lähdin katseleen lattialistoja. Löysin yhden hienon mallin ja otinkin siitä näytekappaleen talolle. No, eihän se lattialista ollut sopiva alkuunkaan. Se ei peittänyt laminaatin ja seinän välistä rakoa, oli siis liian kapea. Hitto vie, se olis ollu semmonen, mistä olisin tykännyt. Ei auta muu kuin etsiä uus.

Eno tuli talolle yhdeltätoista. Saatiin laitettua laminaattia rappusten ylätasanteelle ja ruokailuhuoneeseen. Ruokailuhuoneen laminaatin laitto tuotti aluksi päänvaivaa, kun alkua ei tahdottu millään saada aikaiseksi. Koko ajan laminaatit lähti pois paikoiltaan. Hermot meinas molemmilla mennä. Onneksi pitkän ja hartaan yrittämisen jälkeen onnistuttiin.

Ja eihän tietystikään talolla mennyt tänäänkään kaikki nappiin. Nimittäin yksi raksamiehistä asensi makuuhuoneen liukuovien kiskoja, ja kun hän oli saanut asennettua ne, kävi ilmi, että hän on asentanut ne aivan väärään kohtaan. Toinen raksaäijä oli sanonut hänelle kohdan väärin, että sillees! Ei siinä sitten auta muu kuin vaihtaa kiskot oikeeseen kohtaa. Voi veljet, että häntä otti päähän. Ja niin otti kyllä muakin. Ny on katos ja laminaati reiät. Saavat kyllä korjata ne.

Huomenna pitäisi talolla käydä rosteriputkien asentaja katsomassa mihin kohtaan putket asennetaan. Mä niin pelkään, että siitäkin vielä tulee jotakin ongelmia. Koska putket tulee mun mielestä rappusten sivuun ja rappuset on jo laminoitu. Muistaakseni asentaja sanoi viime kerralla, että joutuvat ottamaan rappusten sivusta kyprokkia pois, että näkevät missä rappusten tukipuut menee, koska niihin putket kiinnitetään.  Kysyttiin meen raksamieheltä tätä asiaa heti, kun nähtiin, että rappusia on alettu laminoimaan. Hänen vastaus oli, ettei haittaa mitään. Mutta saas nähdä.

Huomenna lähdetään käymään Uudessakaupungissa enon ja pikkuveljen kanssa. Eli huomenna on remontti-vapaa päivä, ainakin niin ajattelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti