Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

torstai 24. lokakuuta 2013

siivoomista ja tapetin repimistä

Tänään tehtiin pikavisiitti Uuteenkaupunkiin. Lähdettiin aamulla ysiltä ja tultiin takaisin Poriin vähä ennen neljää. Aluksi ajattelin, etten tänään mene talolle mutta olihan sinne pakko mennä. Siirrettiin pikku makkarissa olevat kamat isoon makkariin, koska pikku makkari on vielä aivan alkuperäisessä kunnossa.

Tyhjää on, vihdoin!
Ny kaik rojut on isossa makkarissa.
Sitten innostuttiin siirtää huomista laminaatin laittoa varten olohuoneessa olevat kamat muualle. Laitettin vielä valmiiksi askeläänieriste.

Uno-Protec askeläänieriste
 Oltiin niin nopeita hääräämään, joten olihan sitä ihan pakko vielä jotain tehdä. Niinpä päätettiin repiä pikku makkarin tapetit pois. Siinä sitten jokunen tunti niitä revittiin pikkuveljen ja Petrin kanssa. Tapetin poistokonetta meillä ei enää ollut käytössä, joten kasteltiin tapetit pesusienellä ja sillä konstin saatiin hyvin tapetit irtoamaan. Seinä pitää vaan kastella riittävän märäksi!

Hyvin ergonominen työasento x) pikkuveli puuhastelee
Petri ja pikkuveli.
Ja tässä lopputulos. Ihanaa, se on nyt tehty, Seinät ovat puhtaat!
Tapetin repimisen jäljiltä makkarin lattia oli aivan täynnä tapetti silppua. Niitä oli ärsyttävä irrotella lattiasta pois. Osa tapetista oli ehtinyt jo liimautua lattiaan. Mutta oli hyvä, kun jaksettiin vielä siivota lattialta pois tapetit. Tuolla meen talolla raksaäijät eivät ole todellakaan jaksaneet siivota jälkiään. Talo on sisältä aivan likainen ja täynnä pölyä. Oikein ihmettelen, miten he pystyvät tekemään töitä sen lian keskellä. Tuntuu, etteivät he välitä pätkääkää.

Yllä olevessa kuvassa yksi esimerkki. Heillä olisi imuri ja myös sihveli sekä harja käytettävissä mutta he eivät käytä niitä näköjään pätkääkään. Liukuovien kiskotkin olivat aivan täynnä tommosta puupurua. Ja sitä on muutenkin joka puolella taloa. Ei vaan mene mun jakeluun, että miksei jälkiä voi heti siivota. Luulisi, että heidänkin olisi mukavampi tulla töihin, kun työmaa olisi siisti.

Tässä vielä portaikko valaistuna. Ihanaa, kun sähkäri oli saanut asennettua porrasvalot.

Talolta lähdettyämme kävimme hakemassa postista lampun ja yhden hanan. Lamppu oli rikki, tai siinä oli pieni särö kulmassa :( Tietysti! Elikäs pitää palauttaa se. Toivottavasti ei mene kauaa, että saadaan uus.

Yläkerran wc:n lamppu. Vas alakulmassa pieni särö :/
Huomenna taas aamulla ysiltä talolle laittamaan laminaattia enon kanssa. Voi eno parkaa, hänelle oli tullut paikat kankeiksi ja kipeiksi tiistaisesta ja eilisestä laminaatin laitosta. Tänään hänellä oli remontti-vapaapäivä :D !! Jospa huomenna kankeus ja kivut olisivat poissa. Hoppas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti