Ruotsin kansalta 1940

Ruotsin kansalta 1940

tiistai 29. lokakuuta 2013

Palaveria ja matalaa pesuhuonetta

Eilen tosiaan oli se palaveri. Meen raksamies ei päässyt osallistumaan palaveriin, koska oli josain toisella työmaalla, yllätys. Sovittiin nyt palaverissa, että talon tulee olla luovutuskunnossa ma 4.11. Sovittiin, että pidetään vielä to 31.10 palaveri, johon tulee myös raksaäijä. Käydään palaverissa läpi talon epäkohtia eli mihin ei olla tyytyväisiä. Tänään taas huomattiin niistä yksi.. siitä lisää myöhemmin. Sitten meen pitää ilmoittaa mitä halutaan hyvitykseksi, koska remppa on venyny näinki pitkään. Tosiaan alussa puhuttiin rempan kestävän kaksi - kolme kuukautta nyt on sitten mennyt puol vuotta.  On vaikeaa miettiä mitä on kohtuullista pyytää tältä ajalta. Koska rahallakaan ei voi kaikkea mitata. Tää on ollut vähän väliä niin hermoja raastavaa ja kaikki ympärillä olijat ovat saaneet kärsiä. Onneksi pian loppu häämöttää! Jos elämä normalisoituisi rempan valmistumisen myötä.

Yritettiin eilen saada meen sähkömiestä kiinni mutta eipä vastannut, kännykkä oli pois päältä. Nyt olisi niin tärkeää saada hänet talolle tekeen hommia, koska muuten työt seisovat. Täytyy yrittää sähkärille tehdä se selväksi, ettei hän voi vaan tulla ja mennä miten tykkää vaan hommat pitää saada tehtyä. Hän on todella mukava mutta hänellä on aina niin kova kiire joka paikkaan, ettei hän kerkeä olemaan yhdessä paikassa kuin hetken aikaa. Ja siinä hetkessä ei saa oikeen mitään tehytä, kaikki hommat jää puolitiehen..

Aamulla haettiin suihkut Porin putkirakentajilta. Kun vietiin suihkut talolle, niin meitä vastassa oli ennenodottamaton näky; tie oli täynnä autoja. Eli nyt on raksamiehillä tullut kiire saada remppa valmiiks :D Yks raksaäijä laittoi ovia paikoilleen, yks laatoitti, yks laittoi kaappeja paikoilleen ja yks teki sitä sun tätä. Putkari alkoi asentamaan suihkuja pesuhuneeseen.


Oras Cubista Hydra Suihkuhana + termostaatti
Naapuritkin huomaa, että ny on alkanu jotain tapahtumaan!

Talolta lähdettiin hakemaan ovien kahvoja ja muita osia. Päädyttiin tämmöseen malliin.

Harjattu teräs

Sitten käytiin etsimässä taas vaihteeksi lattialistoja. Voi veljet, niitä on niin paljon ja kaiken kokoisia ja jos jonkin sortin kuviollisia. Kierrettiin monta liikettä ja viimisestä liikkeestä löydettiin meen mielestä parhaat. Päädyttiin ottamaan samasta liikkeestä listat mistä saunapaneelit ja lauteetkin on eli Puumarkusta. Ei osattu päättää listan kokoa, joten otettiin kaikista mallikappaleet talolle ja käytiin sovittamassa. Päädyttiin pienimpään kokoon. Se oli just sopiva, eikä liikaa erottunut lattiasta. Ei ikinä olisi uskonut, että listatkin voi maksaa paljon! ja sitä tulee monta kymmentä metriä. Äkkiä tulee iso summa niistäkin.

Valkoinen puinen jalkalista johtouralla

Kaksi raksamiestä oli vielä talolla viiden jälkeen. En muista koska olisi näin ollut. Yleensä raksaäijät ovat lähteneet kolmen - puol neljän maissa kotiin. Nyt heillä tosiaan taitaa olla hoppu remontin kanssa. He asensivat keittiön kaappeja paikoilleen.

Putkari oli saanut asennettua pesuhuoneeseen suihkutermostaatit ja putket. Ja tässä tuleekin se epäkohta mistä aikaisemmin mainitsin. Elikäs me ollaan alusta alkaen puhuttu, että kaikki putket tulee piiloon. Että mitään ei jää näkyviin. Ja arvatkaas vaan suihkujen putket on PINNASSA!! noh, sehän olis tietysti jo ennen kaakeleiden laittoa pitänyt huomata mutta hitto vie raksamiesten piti se tietää. Ei voida jokaista niiden liikettä vahtia ja kysyä onko informaatio siirtynyt eteenpäin. Tässä tapauksessa ei siis ollut ja nyt joudutaan katselee niitä putkia. Hitto vie, olin/olen niin kiukkunen. Ja tää ei tosiaan ole ensimmäinen kerta misä informaatio ei ole siirtynyt asennuspäälliköltä eteenpäin raksamiehille.

Että tällees, eihän toi laattakaan näy enää pätkän vertaa!

Tohon viereen tulee vielä suihkut, eli koko seinä on yhtäputkea!!!!

Toi meen pesuhuone on siis niin matalalla, että me pätkät mahdutaan siellä hyvin olee mutta vähänkään meistä pidempi saattaa jo joutua oleen kumaralla suihkussa olessaan :D Että saunaillat on vain lyhyille ihmiselle sitten x) ihan kauheeta! katsotaan mikä on lopullinen korkeus, kun kattopaneelit on laitettu paikoilleen. Sehän on pääasia, että me siellä mahdutaan olee!

Huomenna on mun viimeinen vapaapäivä. Tarttis jaksaa mennä talolle jotain tekemään. Olis pukuhuoneen maalausurakka vielä edessä. Tai no urakka ja urakka, pieni tila se on, joten ei siinä kauaa pitäisi mennä. Mutta mää olen jotenkin taas kipeä, kauhea limainen yskä ja veto ihan veks. Ei jaksaisi tehä mitään. Toivottavasti menis pian ohitse eikä tarttis mihkää lekurille mennä.

Saatiin tänään sähkärikin kiinni ja hän lupasi huomenna tulla talolle. JES!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti